Miercuri, 09.28.2022, 6:20 PM
Bine ati venit Vizitator | RSS
Principala | Inregistrare | Login
AIKISHINDO
Menul site-ului
Forma intrarii
Cautare
Calendar
«  Septembrie 2022  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Arhiva materialelor
Sondajul nostru
Noteaza site-ul meu
Total răspunsuri: 81
Prietenii site-ului
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Sword
 
AIKIDO in judetul Prahova a patruns in 1997 pentru prima data in mod organizat, cand Sensei Cristian Vasile, la solicitarea facuta de Sensei Dan Ionescu (pe vremea aceea 4 Dan), a deschis primul dojo (sala de antrenament) in septembrie, la sala de lupte a stadionului "Ilie Oana" din Municipiul Ploiesti. Din acel moment miscarea de Aikido din Ploiesti a inceput sa capete amploare, dojo-ul ploiestean fiind reprezentat la multe stagii nationale si internationale de numerosi practicanti.
In anul 2002 este infiintat Clubul Sportiv Euroget, al carui presedinte fondator este Cristian Vasile, organizatia numarandu-se printre cele cateva cluburi din Romania care au fondat Federatia Romana de Aikido. Din anul 2014, Sensei Cristian Vasile este Vicepresedinte al Asociatiei Romane de Aikido si Arte Martiale Asociate, asociatie care isi desfasoara activitatea la nivel national si organizeaza manifestari atat pe plan national, cat si international. 


Sensei Cristian Vasile privind la retrospectiva a 18 ani de coordonare a activitatii Aikido in Ploiesti

 
Acum, dupa 18 ani, sub indrumarea lui Sensei Cristian Vasile, au obtinut centura neagra (cu diferite nivele Dan) si titlul de instructor mai multi practicanti, din generatii diferite. Totodata au obtinut centuri colorate multi practicanti care s-au antrenat in sala noastra o perioada mai mare sau mai mica. Din dojo-ul nostru, dupa cativa ani de practica, au pornit pe propria cale practicanti, care au devenit in timp instructori in alte zone ale tarii (ex.: Dragos Radulescu - Oradea) sau ale lumii (ex.: Iulian Dorobantu - Iwama Ryu-Franta), dar si in alte organizatii de Aikido (ex.: Adrian Ionescu, Mihai Gheorghitoiu, Doru Popescu - Aikikai).
Un alt aspect din istoricul dojo-ului nostru este acela ca, dupa participarea la o singura competitie de aikido/kata si tehnici libere, toti sportivii C.S. Euroget Ploiesti care au intrat in concurs, s-au intors medaliati: doua medalii de vicecampioni nationali si doua medalii de bronz (1998). Mentionam ca, in conformitate cu principiile formulate de Fondatorul Aikido, O-Sensei Morihei Ueshiba si dupa o experienta competitionala neplacuta din 1999, in concursul organizat de FRA, practicantii din clubul nostru nu au mai participat la "competitii" de Aikido.


Echipa care coordoneaza Dojo-ul AIKISHINDO in prezent este alcatuita din:

Sensei Cristian Vasile - Shidoin, 5 Dan Aikido, 4 Dan Iaijutsu, 2 Dan Kodokan Judo, antrenor
 
Sensei Laurentiu Fleseriu - 2 Dan Aikido, instructor asistent
 


Sensei George Nastasache - 2 Dan Aikido, instructor asistent
 

 

Sensei Cristian Vasile impreuna cu o parte dintre maestrii sub indrumarea carora s-a antrenat: Shihan Kenji Shimizu (asistent/uke al lui O-Sensei), Shihan Masatake Fujita (asistent persoanal al lui O-Sensei), Sensei Peter Bacas, Sensei Robert Whelan, Sensei Marc Mebis, Maitre Daniel Brun, Sensei Hiromichi Nagano, Sensei Daniel Toutain, Shihan Christian Tissier.

 

                  

Copyright MyCorp © 2022
Creaţi un website gratuit prin uCoz